Tuesday, January 24, 2017

Kako stilizovati | Chokers

Ćao! Danas vam pišem o jednom velikom globalnom trendu - choker ogrlicama.



Od najobičnijih, mrežastih chokera kakve smo nosile kad smo bile male, nastalo je mnogo novih stilova, dizajna, boja, oblika i veličina ovih ogrlica - pokazaću vam kako na najbolji način da svojoj odevnoj kombinaciji za školu, fakultet, dnevni ili večernji izlazak dodate chic/rock vibe, kako da običan džemper privlači poglede i koje boje najbolje idu zajedno.




Stilovi:

  • Tanji chokeri sa jednostavnim priveskom ili detaljem najbolji su za dnevne i casual varijante. Obucite majicu, džemper ili košulju koja otkriva vrat i ima veći ili manji izrez kako bi ogrlica došla do izražaja. Nekoliko chokera koji se zakače odjednom iliti layering sa sitnim detaljima ili jednostavan crni choker sa priveskom ili bez idealni su za stilizovanje tokom dana.
  • Deblji chokeri, kao što je čipkani sa slike u sredini, dramatičniji je i prikladniji za večernje izlaske ili koncerte. Stilizujte ga uz jednobojnu, po mom izboru crnu haljinu ili košulju i farmerice, prebacite kožnu jaknu, stavite crveni karmin da "razbijete" crnu boju i voila! Outfit koji je sklopljen za tili čas dobija na glamuru zahvaljujući choker ogrlici.



  • Layering - meni omiljeno stilizovanje chokera. Možete kupiti nekoliko posebnih chokera različite dužine ili sa drugačijim privescima ili kupiti jedan izjedan. Kombinujte tanje i deblje modele, drugačije priveske pa čak i boje. Stavite "mašna" choker i nekoliko tanjih bez privezaka, nekoliko chokera sa privescima i jedan jednostavan.. Improvizujte! 



  • Jedna upadljiva boja - među neutralnim poput zlatne ili srebrne doneće pravo osveženje i najobičnijoj majici ili košulji: dodajte crvenu, tirkiznu ili bordo. Ovaj način stilizovanja posebno je lep leti kada jarke boje ističu preplanuli ten. Mogu se nositi i uz kupaći kada i na plaži želite da izgledate moderno, idu uz elegantnu haljinu za izlazak, belu tuniku za šetnje i običnu little black dress

Najbitnije pravilo kada stilizujete choker ogrlice jeste - manje je više. Fokus neka bude na ogrlici, a ostali komadi odeće neka budu neutralni i jednobojni. Zimi prebacite deblji džemper preko obične majice, leti obucite haljinu ili kupaći, kosu pustite ili podignite, zakačite ogrlicu i spremni ste!

Nadam se da ste pronašli ideje i inpiraciju uz ovaj post.
Puno poljubaca,
Neda!

No comments:

Post a Comment